de GESCHIEDENIS ...

Zoals aangehaald op de homepagina kochten Michèle & Hein deze uitzonderlijke site in 2002.  De lokale brouwerij "De Ster" werd in 1890 gebouwd en was tot 1969 actief.  Als twee creatieve koppen wisten ze opnieuw tonnen energie te laten stromen doorheen de twee gebouwen die de site rijk is: aan de ene zijde (rechts) de brouwerij zelf en aan de andere zijde de woning.

DE BROUWERIJ ...

In de brouwerij zijn er op het gelijkvloers twee "beroepsmatige" ruimtes. Enerzijds een kantoorruimte, anderzijds de ruimte waar Michèle tapijten tuft.  Beide ruimtes kunnen ook privaat gebruikt worden als thuisbureau, speelruimte voor de kids, garage voor de oldtimers, fitness-ruimte, ruimte voor jouw kunst of om kunst te maken, ...

Op de eerste en tweede verdieping wisten Michèle & Hein een warme thuis te maken om er samen met hun twee kinderen Lou & Elle gezellig te wonen.  Het woongedeelte bestaat uit een uitnodigende inkomhal met gastentoilet, 3 formidabele slaapkamers, een zeer ruime badkamer met douche, ligbad, toilet, ... en een machtige leefruimte die tot in het nok werd uitgewerkt. Daarnaast zijn er nog verschillende bergingen en de tv-hoek in de open hall naar de tweede verdieping.  De foto's en de virtuele rondgang nemen jou graag mee op pad om dit alles beter te leren kennen!

3 extra's:

 • op het gelijkvloers is er nog een grote "zomerkeuken" waar het eveneens heerlijk vertoeven is

 • de brouwerij is grotendeels onderkelderd waardoor je ook daar heel wat opbergruimte hebt

 • in de binnentuin, die eveneens artistiek werd aangelegd, is het altijd leuk om tijd door te brengen en hetzelfde kan gezegd worden over het zonneterras

de naastliggende "woning" ...

De woning die deel uitmaakt van de site maar die eveneens kan afgesplitst worden, doet momenteel deels dienst als  fitness-ruimte en deels als kantoorruimte voor Henry Steel, het bedrijf van Hein.  Ook deze woning onderging reeds een serieuze renovatie maar is evenwel nog niet volledig afgewerkt.  Aan jou om te beslissen wat je met deze woning aanvangt. Wordt het jouw kantoorruimte? Is het een uitbreiding van het woongedeelte, of de stek van de nanny?

ligging, Facts & figures ...

ligging
 

Anzegem is een relatief landelijke gemeente in het heuvelland tussen de rivieren de Leie en de Schelde. De slogan van de gemeente is "Anzegem, een buiten-kans!"  Wel, dit kan dan niet alleen over de gemeente gezegd worden maar ook over deze eigendom ;-)

Facts
 

 • Aluminium schrijnwerk in de brouwerij, hardhouten schrijnwerk in de naastliggende woning

 • Centrale verwarming op aardgas. Leefruimte met vloerverwarming. De andere ruimtes met Jaga radiatoren.

 • De daken werden volledig vernieuwd en goed geïsoleerd.

 • De daken werden voorzien van bliksemafleiders.

Figures

 • grondoppervlakte: 937 m²

 • kadastraal inkomen: 1.271 euro

 • EPC: 254

 • bouwjaar: voor 1890

 • renovatie: tussen 2002 en 2012

Contact

Deze eigendom wordt aangeboden via Henry Houser. Henry Houser treedt voor Michèle & Hein op als hun verkoopmakelaar.

Verantwoordelijke makelaar:

Hendrik Tanghe

Zonnewende 3, Kortrijk

0495.56.90.87

naam *

email *

telefoon *

bericht